1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hiihtosuunnistus

Pakkanen on vaikeuttanut hiihtosuunnistaja Pasi Kiiskisen harjoittelua

Lieksalainen hiihtosuunnistaja Pasi Kiiskinen harmittelee monen muun urheilijan lailla kovia pakkasia. Maailmancupin kilpailuihin Bulgariaan lähtevä Kiiskinen on tehnyt korvaavia harjoituksia soutulaitteella ja juoksumatolla. Karttatelineen kanssa on voinut tehdä kevyttä juoksulenkkiä.

hiihtosuunnistus

Pakkaset ovat sotkeneet myös hiihtosuuunnistuskilpailujen järjestelyjä. Monet kilpailut on jouduttu perumaan.

- Se harmittaa, sillä ennen maailmancupin koitoksia olisi pitänyt saada enemmän kilpailutuntumaa. Nyt viikonvaihteessa en voi osallistua sprintin SM-kilpailuihin, koska olen ratamestarin apulaisena. Suunnistuksessa järjestävän seuran urheilijat eivät saa osallistua itse kilpailuun, selvittää Lieksan Rastia edustava Pasi Kiiskinen.

Lieksassa kilpaillaan ensimmäisen kerran parisprintin Suomen-mestaruuksista. Lajia on jo kokeiltu Pietarin lähellä Venäjällä pidetyissä maailmancupin kisoissa.

-Se on mielenkiintoinen ja erittäin nopearytminen laji. Kahden urheilijan joukkueella on neljä osuutta ja reitti on lyhyt ja sähäkkä. Siinä tapahtuu paljon, pitää vain keskittyä omaan tekemiseen, vaikka muita kilpailijoita olisi lähellä kuinka paljon.

Useita vuosia hiihtosuunnistajien kärkikastiin kuulunut Pasi Kiiskinen jatkaa Bulgariasta suoraan Romaniassa pidettäviin EM-kilpailuihin.

Kaksi vuotta sitten metsänhoitajaksi Joensuun yliopistosta valmistunut Kiiskinen viihtyy kotiseudullaan Lieksassa. Työpaikka on löytynyt metsäneuvojana Metsäkeskuksen palveluksessa.

- Metsän omistajien kanssa on mukava tehdä töitä. Täällä on suunnistukselle hyvät harjoitusmaastot ja vapaa-aika kuluu mukavasti viiden kuukauden ikäisen pojan kanssa. Lähellä on sukua ja tuttavia, joten valittamista ei ole.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala / Anneli Lujanen

Lue seuraavaksi