Tekstiviestit sinkoilivat vuodenvaihteessa

Suomalaiset lähettivät vuodenvaihteessa innokkaasti tekstiviestejä. Teksti- ja multimediaviestejä lähetettiin moninkertainen määrä tavallisiin arkipäiviin verrattuna. Viestit löysivät hyvin perille pienistä ruuhkista huolimatta.

Kotimaa

Joulu ja uudenvuoden aika ovat vuoden vilkkainta tekstiviestiaikaa, puhelinoperaattorit kertovat. Saunalahdella viestien määrä on noin 2,5-kertainen normaaliin verrattuna, Soneralla puolestaan noin kolminkertainen. Uudenvuoden aattoillan tunteina viestejä lähetetään tätäkin enemmän. Viestimäärä voi nousta hetkittäin jopa kymmenkertaiseksi, DNA:lta kerrotaan.

Soneran verkossa viestejä lähetettiin jouluna noin 10,5 miljoonaa ja uudenvuodenaattona ja -päivänä noin 13 miljoonaa, arvioi Soneran kehityspäällikkö Pasi Eronen. Liittymiä Soneralla on noin 2,6 miljoonaa. Luvut ovat Erosen mukaan samansuuntaisia kuin vuosi sitten. Multimediaviestejä lähetettiin kuitenkin tänä vuonna selvästi viime vuotta enemmän. Elisan verkossa multimediaviestejä lähetettiin noin kolmannes enemmän kuin vuosi sitten.

Myös DNA:n verkossa kulkivat miljoonat viestit.

- Uutenavuotena DNA:n reilut 1,5 miljoonaa matkapuhelinasiakasta lähettivät keskimäärin kuusi tekstiviestiä kukin, kertoo DNA:n tekniikasta vastaava johtaja Tommy Olenius.

Vuodenvaihteen teksti- ja multimediaviestiliikenne on poikkeuksellinen, sillä suurin liikennepiikki ajoittuu hyvin lyhyelle, vain muutaman kymmenen minuutin ajanjaksolle. Liikennepiikkiin osattiin varautua, eikä viestien perille toimittamisessa ilmennyt suuria ongelmia. Pieniä ruuhkia oli kuitenkin hetkittäin.

Lähteet: YLE Uutiset