1. yle.fi
  2. Uutiset

Bangkokissa muistetaan yökerhopalon uhreja

Thaimaalaiset ovat tuoneet tulipalossa tuhoutuneen yökerhon luo joukolla suitsukkeita ja kukkia kuolonuhrien muistoksi.

Ulkomaat
Bangkokin yökerhopalossa omaisiaan menettäneet surevat.
EPA / Rungroj Yongrit

Surijat kertasivat tiedotusvälineille paniikkitunnelmaa, jonka vuoksi kymmenet eivät päässeet ulos palavasta rakennuksesta, vaan menehtyivät savuun ja toisten jalkoihin uudenvuodenaattona Bangkokissa. Uhrien määrä on noussut jo 61:een.

Uutistoimisto AFP:n siteeraamaan Thaimaan terveysviranomaisen mukaan kaksi palossa loukkaantunutta menehtyi viime yönä vammoihinsa sairaalassa.

Uhriluvun pelätään yhä kasvavan, sillä sairaalahoidossa on edelleen 89 ihmistä, joista 26 tehohoidossa.

Yksi selviytyjistä oli Thanawut Santhong, joka menetti onnettomuudessa kolme ystävää. Hän kertoi Bangkok Post -sanomalehdelle, kuinka kaikille asiakkaille jaettiin tähtisadetikut sytytettäviksi keskiyön lähestyessä. Alle tunti vuoden vaihtumisen jälkeen savu levisi yökerhoon ja valot sammuivat. Thanawutin mukaan uloskäyntejä oli vain muutama. Huutavat ja tönivät juhlijat saivat katosta tippuvaa tulta hiuksiinsa ja vaatteisiinsa.

Poliisin ensi tietojen mukaan tuli levisi lavalta, jolla oli käytössä pyrotekniikkaa. Syytä ei kuitenkaan ole vahvistettu.

Moni uhreista kuoli hengitettyään savua, ja toiset rusentuivat kaikkien pyrkiessä yhtä aikaa ulos etuovesta. Ravintolassa oli myös takaovi, josta tiesi vain henkilökunta. Yläkerroksien ikkunat olivat kalteroituja.

Kuolonuhreista yksi oli singaporelainen, ja yli 200 loukkaantuneen joukossa ainakin kaksi suomalaista, australialaisia, ranskalaisia, japanilaisia ja brittejä.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi