1. yle.fi
  2. Uutiset

Auto-Best hakeutui konkurssiin

Jyväskyläläinen autoliike Auto-Best on hakeutunut konkurssiin. Yrityksellä on velkaa noin neljä miljoonaa euroa. Päävelkojat ovat Nordea ja Veho Group Oy Ab. Auto-Best -nimellä yritys ehti toimia yli 25 vuotta.

autot

- Autokaupan ja Auto-Bestin tilanne on ollut vaikea jo vuosia, mutta kamelin selän katkaisivat Vehon sopimuksen päättyminen ja autoverotuksen myyntipiikki, sanoo Auto-Bestin toimitusjohtaja Jukka Keiholehti.

Veho-sopimuksen vaikutus Auto-Bestin toimintaan oli Keiholehden mukaan noin 70 prosenttia liikevaihdosta. Veho edustuksista Auto-Bestillä olivat Mercedes-Benz ja Citroën.

Auto-Bestillä on noin 40 työntekijää.

Autokauppa haastavassa tilanteessa

Autoalan Keskuliitto ei usko autokauppojen konkurssiaaltoon. Talouden laskusuhdanne ja huhtikuun alusta voimaan tullut autoveromuutos koettelevat nyt autokauppaa, mutta liitto uskoo konkurssien jäävän yksittäisiksi tapauksiksi.

Autojen myynti on kuteinkin laskussa.

- Autokaupassa oli maaliskuussa merkittävä piikki, kun uusia autoja rekisteröitiin 23 000. Nyt olemme suvantovaiheessa. Koko vuoden ennuste on 110 000 uutta autoa, kun viime vuonna myytiin 126 000. Onhan se melkoinen pudotus, sanoo Autoalan Keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissa.

13:29 Lisätty autoalan kokonaisnäkymät.

Lähteet: Yle Keski-Suomi

Lue seuraavaksi