Iso-Kristiina nyt Anttilan ykkösvaihtoehto

Lappeenrannan ympäristö- ja rakennuslautakunta hylkäsi poikkeamislupahakemuksen. Päätös noudattaa kaupunginhallituksen linjausta.

Anttila Oy
Anttilan tavaratalo Lappeenrannan Iso-Kristiinassa.
YLE Etelä-Karjala

Tavaratalo Anttila saattaa sittenkin jatkaa nykyisellä paikallaan Lappeenrannan keskustassa. Keskon ensisijaisena vaihtoehtona on tällä hetkellä tavaratalon pysyminen kauppakeskus Iso-Kristiinassa. Keskon aluejohtajan Timo Heikkilän mukaan neuvottelut kiinteistönomistajan Cityconin kanssa ovat edenneet.

- Uskon, että ratkaisu löytyy. Olen koko ajan ollut sitä mieltä, että haluamme pitää Anttilan Lappeenrannassa ja tilanne on sen osalta edennyt eteenpäin. mutta valitusmenettely on olemassa, mutta täytyy katsoa mitä sen kanssa tehdään, Heikkilä kommentoi.

Rakennusliike Oka puolestaan päättää lähipäivinä, mitä se aikoo Hyrymäkeen nousevan kauppakeskuksen suhteen tehdä.

- En osaa vielä yhtään sanoa, mitä teemme, Okan aluejohtaja Kari Metsäkallio sanoi perjantaiaamuna.

Poikkeuslupaa ei myönnetty

Lappeenrannan ympäristö- ja rakennuslautakunta hylkäsi torstai-iltana Anttilan poikkeamislupahakemuksen Hyrymäkeen siirtymiseksi. Lautakunnan jäsen SDP:n Pertti Ahokas teki kokouksessa esityksen poikkeusluvan hyväksymisestä. Esitystä ei kuitenkaan kannatettu ja Ahokas jätti asiasta poikkeavan mielipiteen.

Lautakunnan päätös noudattaa kaupunginhallituksen jo aiemmin tällä viikolla antamaa lausuntolinjausta.

Anttilan tapaus sai alkunsa, kun Rakennusliike Oka ilmoitti viime keväänä rakentavansa Lappeenrannan keskustan ulkopuolelle kauppakeskuksen. Kauppakeskukseen oli siirtymässä mm. Anttila Lappeenrannan keskustasta.

Kaupungissa syntyi kiistaa siitä, että voimassa oleva kaava ei salli vähittäiskaupan suuryksikön sijoittumista Hyrymäen kaupunginosaan. Alueella on kuitenkin toiminut useita vuosia mm. samantyyppistä tavaraa myyvä Robin Hood.

Kauppakeskuksen rakennustyöt ovat jo pitkällä. Monet kauppakeskukseen aikoneista yrityksistä ovat alun perin halunneet kauppakeskukseen sillä perusteella, että Anttila muuttaa saman katon alle.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala