Nuorilla aikuisilla eniten ulkonäköpaineita

Nuoret aikuiset kokevat eniten ulkonäköpaineita, selviää tuoreesta tutkimuksesta. 30 - 60-vuotiaille suomalaisille suunnatussa kyselyssä nuorin ikäryhmä, 30 - 39-vuotiaat, kertoivat kärsivänsä ulkonäköpaineista muita useammin.

terveys
Nuori nainen meikkaa peilin edessä.
EPA / Ian Langddon

Sitä vastoin 55 - 60-vuotiaista lähes puolet eivät koe ollenkaan ulkonäköpaineita.

Naisista 80 prosenttia kokee jonkinlaisia ulkonäköpaineita, kun miehillä vastaava luku on 57 prosenttia.

Yleisimmin paineet ovat lähtöisin omista odotuksista - näin kertoo 62 prosenttia vastaajista. Esimerkiksi media luo paineita vain viidennekselle, ja vielä pienempi merkitys on muun muassa kumppanilla tai tuttavilla.

Kauniit kasvot ovatkin miehille rintoja tärkeämmät

Tänään TV1:llä alkavan Projektina keho -televisio-ohjelman taustaksi tehdyssä kyselyssä selvitettiin myös laajasti suomalaismiesten mielipiteitä ja mieltymyksiä ulkonäössä.

Miehet eivät kyselytulosten mukaan kiinnitäkään ensimmäiseksi naisessa huomiota rintoihin. Eniten kiinnostavat sen sijaan takapuoli, kasvojen piirteet ja kehon muoto. Kaikkein vähiten miehet kiinnittävät huomiota raskausarpiin, eivätkä he pidä myöskään esimerkiksi jalkojen pituutta tai käsivarsia merkittävinä naisen ulkoisessa olemuksessa.

Toisissa miehissä miehet kiinnittävät huomionsa ensimmäisenä ryhtiin. Seuraavaksi eniten huomiota kiinnittävät lävistykset, vatsa ja tatuoinnit.

Sähköpostitutkimukseen osallistui 3 948 henkilöä eri puolilta Suomea. Vastaajien ikä on 30 - 60 vuotta.

Kyselyn on tehnyt Taloustutkimus Oy. TV1:n Projektina keho -ohjelma alkaa tänään torstaina kello 21.50.

Lähteet: YLE Uutiset