1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tapiola Pankki

Tapiola Pankki laskee prime-korkoaan

Tapiola Pankki Oy laskee prime-korkoaan jo toisen kerran tässä kuussa. Runsaan kahden viikon kuluttua voimaan tuleva korko on 2,95 prosenttia, jossa on pudotusta edelliseen 0,8 prosenttiyksikköä.

Tapiola Pankki

Tapiola Pankki Oy laskee prime-korkoaan jo toisen kerran tässä kuussa. Pankin mukaan päätös koron alentamisesta perustuu yleiseen markkinakorkojen kehitykseen, talouden kehitysnäkymiin ja inflaatio-odotuksiin.

Runsaan kahden viikon kuluttua voimaan tuleva korko on 2,95 prosenttia, jossa on pudotusta edelliseen 0,8 prosenttiyksikköä. Edellinen koronlasku tuli voimaan torstaina.

Tapiola Prime on Tapiola Pankin oma viitekorko, jota se käyttää viitekorkona talletuksissaan ja lainoissaan. Tapiola Pankin toimitusjohtaja Harri Lauslahden mukaan koronlasku helpottaa Tapiola Pankin asuntolainan ottajia, koska primeen sidottujen lainojen korkotaso laskee kerralla 0,8 prosenttiyksikköä.

Tapiola Pankissa prime-koron muutos vaikuttaa aina myös käyttelytilien ja säästötilien korkoihin. Tapiola Pankin käyttötilin korko laskee 0,95 prosenttiin. Prime-koron lasku vaikuttaa talletuksiin siten, että säästötilien korko on ylimmillään 2,00 prosenttia 27.1.2009 alkaen.

Lähteet: YLE Perämeri

Lue seuraavaksi