Israel lähettänyt reserviläisiä Gazan-taisteluihin

Israel on sunnuntaina lähettänyt reservijoukkoja Gazan kaistaleelle maahyökkäyksen edetessä Gazan kaupunkiin. Armeijan edustajan mukaan reserviläiset sijoitetaan vakinaisten joukkojen yhteyteen.

Ulkomaat
Israelilaistankkeja matkalla Gazaan 11. tammikuuta.
Israelilaistankkeja matkalla Gazaan 11. tammikuuta.Olivier Hoslet / EPA

Aamulla Israelin jalkaväen sotilaat ja panssarivaunut työntyivät jo Sheikh Ajleenin esikaupunkialueelle. Kymmenet palestiinalaiset ovat paenneet kodeistaan hyökkäyksen edetessä yhä syvemmälle kaupunkiin.

Gazan kaistaleen pohjoisosista on sunnuntaina löydetty kuuden ilmaiskuissa kuolleen palestiinalaissiviilin ruumiit, heistä neljä oli lapsia. Gazan kaupungissa puolestaan löydettiin 12 ruumista hautautuneena raunioista. Kolme egyptiläistä poliisia ja kaksi lasta haavoittui sunnuntaina Israelin ilmaiskussa lähellä Rafahin raja-asemaa.

Ainakin 876 palestiinalaista, monet heistä siviilejä, on kuollut 27. joulukuuta alkaneessa hyökkäyksessä ja yli 3 500 kerrotaan loukkaantuneen. Kolme israelilaissiviiliä ja kymmenen sotilasta on myös saanut surmansa.

Pääministeri Ehud Olmert sanoi sunnuntaina Israelin olevan lähenemässä sotilaallisia tavoitteitaan. Hän ei kuitenkaan antanut hallituksen istunnossa sotatoimille aikarajaa. Olmertin mukaan Israel on hyökkäyksellään antanut Hamasille ennennäkemättömän iskun.

Yhdysvaltain uusi presidentti Barack Obama sanoi ottavansa Lähi-Idän kysymyksen käsittelyyn viivyttelemättä.

Gazan sotatoimia vastaan on osoitettu mieltä eri puolilla maailmaa. Indonesiassa Jakartassa mielenosoitukseen osallistui yli 20 000 ihmistä. Mielenosoituksia on ollut myös Barcelonassa Espanjassa ja Egyptissä.

Lähteet: Reuters , AFP, YLE Uutiset