1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hätilä, Hämeenlinna

Hätilän päiväkoti siirtynee Kutalaan

Kaupunginhallitukselle esitetään, että Kutalaan rakennettava kuusiryhmäinen päiväkoti korvaa homeisen Hätilän päiväkodin.

Kuva: YLE / Häme

Hämeenlinnan itäiselle päivähoitoalueelle kaavaillaan uutta päiväkotia. Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää kaupunginhallitukselle, että homeinen Hätilän päiväkoti korvataan Kutalantielle rakennettavalla päiväkodilla. Alueen lapsiperheitä palvellut Hätilän päiväkoti ei ole käytössä homeongelmien takia.

Suunnitelmissa on rakentaa kuusiryhmäinen päiväkoti, johon tulee 126 hoitopaikkaa. Hätilän päiväkodin 23 työntekijää siirtyvät Kutalantielle. Lisäksi tarvitaan kolme uutta työntekijää vuoden 2010 alussa, kun päiväkoti otetaan käyttöön.

Rakennuskustannukset ovat noin 2,8 miljoonaa euroa. Päiväkodin piha-alueen ja siihen liittyvän puiston perustamis- ja kalustekustannuksista, päiväkodin kalustamisesta ja uusien työntekijöiden palkkaamisesta kertyy lisäkustannuksia kaikkiaan lähes puoli miljoonaa euroa.

Hätilän päiväkotia on korjattu kosteusvaurioiden ja homeongelmien takia jo useaan otteeseen. Päiväkodin vanhempainyhdistys on vaatinut kaupungilta pikaista päätöstä asiassa.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantain kokouksessaan.