1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Yleisradio sai kultaisia televisioita

Yleisradio on saanut viisi ykkössijaa parhaita televisio-ohjelma palkinneessa Kultainen TV -gaalassa. Kultainen TV on Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat - SATU ry:n järjestämä kilpailu, jossa alan ammattilaiset ja yleisö valitsivat viime vuoden parhaat kotimaiset tv-ohjelmat ja -esiintyjät.

kulttuuri
Strömsössä askarrellaan
Lee Esselström on palkitun Strömsö-ohjelman askarteluasiantuntijaYLE

Kilpailun tarkoituksen on kehittää suomalaista televisio-osaamista ja nostaa suomalaisen televisiotuotannon arvostusta. Palkinnot jaettiin Helsingissä sunnuntaina nyt toista kertaa.

Lifestyle-sarjan voitti FST5:n Strömsö. Parhaana lastenohjelmana palkittiin FST5:n Ursäkta Birgitta!?. Paras asiaohjelma oli TV1:n Epäkorrektia, Tuomas Enbuske, paras keskusteluohjelma TV1:n Levengood Suomesta ja vuoden paras draamasarja TV1:n Harvoin tarjolla.

Kilpailukategorioita oli yhteensä 13. Viihde- ja musiikkiohjelmien ykköseksi katsottiin MTV3:n Tanssii tähtien kanssa ja komedioista Subin Ketonen & Myllyrinne. Realtity-ohjelmista palkittiin Nelosen Sairaala ja game show -ohjelmista MTV3:n Fiksumpi kuin koululainen. Multimediapalkinnon sai Nelosen Operaatio maa.

Kolmesta kategoriasta päättivät katsojat internetäänestyksellä. Parhaaksi naisesiintyjäksi nimettiin Vappu Pimiä, parhaaksi miesesiintyjäksi Riku Rantala ja parhaaksi ohjelmaksi Subin Madventures.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi