Hyppää sisältöön

Uusi musiikkifestivaali tervehtii kevättä Helsingissä

Helsingissä järjestetään toukokuussa uusi kamarimusiikkifestivaali. Kansainvälistä kamarimusiikkiin keskittynyttä festivaalia Helsingissä ei ole aiemmin ollut eikä kamarimusiikkifestivaaleja talvikaudella muutenkaan.

Pianisti Anastasia Injushina on festivaalin taiteellinen johtaja Kuva: Helsinki Spring Light Chamber Music Festival

Helsinki Spring Light Chamber Music Festivalin järjestäjät sanovat haluavansa osoittaa talouden synkkinä aikoina, että myös valoa on näkyvissä ja että yksityisilläkin tahoilla on mahdollista tehdä jotain kulttuurisesti eteenpäin katsovaa.

Festivaalin taiteellisena johtajana toimii kansallisoopperan pianisti Anastasia Injushina ja taiteellisena neuvonantajana Ralf Gothóni.

Ensimmäisen vuoden ohjelmassa on neljä konserttia, joissa soitetaan muun muassa Bachin, Schubertin ja Beethovenin musiikkia.

Sitä tulkitsevat viulisti Ana Chumachenkon, fagotisti Sergio Azzolinin ja pianisti Vjatseslav Novikovin sekä Ysaÿe-jousikvartetin lisäksi muun muassa viulisti Elina Vähälä, sellisti MarkoYlönen ja klarinetisti Kari Kriikku. Mukana ovat myös Uusi Helsinki -kvartetti ja kamariorkesteri Virtuosi di Kuhmo.

Konsertit soitetaan Temppeliaukion kirkossa, jonne järjestäjät tavoittelevat kaikkiaan 2 000:ta kävijää.