1. yle.fi
  2. Uutiset

Äitiyspakkauksen suosio säilynyt vankkana

Äitiyspakkaus on säilyttänyt vankan suosionsa, ja monet perheet kokevat pakkauksen helpottavan arkea huomattavasti. Edellisvuosien tapaan käyttäjät arvioivat viime vuonna peitemakuupussin, ulkohaalarit ja body-asut äitiyspakkauksen tarpeellisimmiksi tuotteiksi.

Kotimaan uutiset

Vähiten tarpeellisina tuotteina äitiyspakkauksen käyttäjät pitivät kondomeja ja kestovaippasettiä. Äitiyspakkaukseen on jo kolmen vuoden ajan kuulunut kestovaippasetti.

Kela on selvittänyt äitiyspakkausten käyttökokemuksia vuodesta 1999 alkaen. Järjestyksessään kahdeksannessa selvityksessä tiedusteltiin myös vastaajien aikomusta perhevapaiden jakamiseen.

Kyselytutkimuksen mukaan korkeimmin koulutetut aikoivat jakaa perhevapaan huomattavasti useammin kuin muut. Vastanneista, joista suurin osa oli äitejä, 70 prosenttia oli keskustellut perhevapaan jakamisesta puolisonsa kanssa ja 23 prosenttia aikoi sen jakaa.

Kela jakaa vuosittain noin 40 000 äitiyspakkausta. Lähes kaikki ensisynnyttäjät valitsevat pakkauksen 140 euron rahakorvauksen sijaan. Vain kolmasosa äitiysavustuksen saajista ottaa pakkauksen rahana.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi