Pentti Oinonen kyllästyi Rautavaaran kiistoihin

Perussuomalaisia ei otettu Rautavaaralla neuvotteluihin luottamuspaikoista. Oinonen kertoi Radio Savon kansanedustajatentissä, ettei hän enää halua olla mukana rautavaaralaisessa päätöksentekokulttuurissa.

Rautavaara
Pentti Oinonen
YLE

Kunnallisvaalien jälkimainingit lyövät edelleen kovina Rautavaaralla. Vaaleissa menestynyt Perussuomalaiset jätettiin ulos luottamuspaikkaneuvotteluista puolueen kunnallisvaalikampanjan takia, jossa nähtiin mustamaalaamisen merkkejä.

Pitkään Rautavaaralla asunut Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen pitää kiistaa turhana ja kertoo sen olevan osasyy hänen muutolleen Kuopioon.

Oinonen kertoi maanantaina Radio Savon kansanedustajatentissä, ettei hän enää halua olla mukana rautavaaralaisessa päätöksentekokulttuurissa.

- Rautavaaralla ei Perussuomalaisia otettu neuvotteluihin ollenkaan. Täällä eletään neuvotteluissa vuotta, sanotaanko vuotta 1800, kommentoi Oinonen.

Hänen mukaansa kunnanhallituksen puheenjohtaja Matti Ahonen (Kesk.) pullautti Perussuomalaiset ulos luottamuspaikkaneuvotteluista huhupuheiden perusteella.

Perussuomalaiset sai kuntavaaleissa Rautavaaran valtuustoon neljä edustajaa, kun puolueella oli edellisellä valtuustokaudella kaksi valtuutettua. Kunnan 17 -paikkaisessa valtuustossa Keskustalla on viisi valtuutettua, Vasemmistoliitolla neljä, SDP:llä kolme sekä Suomen Kristillisdemokraateilla yksi valtuutettu. Kuntavaaleissa Perussuomalaiset nousi 23,6 prosentin ääniosuudellaan Rautavaaran toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

Oinonen pitää Perussuomalaisten kuntavaalikampanjaa täysin asiallisena. Hänen mukaansa Perussuomalaisilla ei ole syytä itsetutkiskeluun, sen sijaan hän kehottaa isompia puolueita tutkiskelemaan menettelytapojaan ja siirtymään 2000 -luvulle.

- Eihän kunnan tulevaisuutta voi laskea sen varaan, että uskoo huhupuheisiin.

Oinonen sanoo vaalikuvioissa yhdeksi tekijäksi sen, ettei Perussuomalaiset hyväksynyt Kipari -sopimusta jota Keskusta, kristilliset, SDP ja vasemmisto ajoivat. Oinosen mukaan Perussuomalaiset kääntyi kaupan kannattajasta vastustajaksi, kun matkaan tuli mutkia eivätkä asiat olleet enää oikealla raiteella.

Kiparin myyntineuvottelut ovat rauenneet. Oinosen mukaan sopimuksen tekovaiheessa tehdyt valitukset olivat oikeaa toimintaa.

- Tänä päivänä on maailmanlaajuinen pankkikriisi, siinä eivät olisi kuin sijoittajat saaneet hyvät maaosuudet ja rantapaikat halvalla. Kunta olisi myynyt alennettuun hintaan maansa ja sijoittajat olisivat hykerrelleet. Varmasti ei olisi mökin mökkiä rakennettu Kiparille, koska maailman taloudellinen tilanne on tällainen. Pankit eivät olisi lähteneet rahoittamaan 300 mökkiä, uimahallia ja hotelli-ravintolaa Rautavaaralle, summaa Oinonen.

Oinonen muutti kirjansa Kuopioon joulukuussa ja kirjoittaa asunnon vuokrasopimuksen Kuopiossa maanantaina. Kiistat Rautavaaralla vaikuttivat muuttopäätökseen.

- Yhden syyn lähtöön voin sanoa suoraan. Jos kunnanhallituksen puheenjohtaja haistattaa kansanedustajalla paskaa, niin ei ole mieltä ylentävää olla sellaisella paikkakunnalla kansanedustajana, lataa Oinonen.

Oinosen paikan Rautavaaran valtuustossa saa varavaltuutettu Harri Koskela.

Lähteet: YLE Savo