1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sähköntoimittajien kilpailutus

Sähkön kilpailutus kannattaa

Sähkön kallistuminen tuo kuluttajille jopa parin sadan euron lisälaskun. Sähkön hintakehitystä seurannut energiamarkkinavirasto muistuttaakin, että sähkötoimittajan kilpailutuksella voi säästää tuntuvasti.

Sähköntoimittajien kilpailutus
Sähkömittari
Heikki Ahonen / YLE

Loppuvuodesta kallistunut sähkön hinta patistaa yhä useampia kotitalouksia kilpailuttamaan sähköntoimittajia. Päijäthämäläinen sähkölämmittäjä voi säästää jopa satoja euroja vuodessa kilpailutuksella ja tarjoussopimuksilla.

Agressiivisen markkinoinnin Suomessa aloittanut ruotsalaisfirma tarjoaa esimerkiksi Vattenfallin ja Fortumin verkkoalueilla uutta sähkösopimusta yli 300 euroa niin sanottua toimitusvelvollista listahintaa halvemmalla.

-Siihen vaikuttaa kaksi asiaa. Toisaalta ulkopuolinen myyjä, uusi on tehnyt hyvin edullisen tarjouksen ja toisaalta ehkä näillä paikallisilla yhtiöillä sähkön tuottaminen on hieman kalliimpaa tai sitten he luottavat asiakkaiden passiivisuuteen ja pitävät siksi vähän korkeampaa hintaa, sanoo Energiamarkkinaviraston ryhmäpäällikkö Antti Paananen.

Energiamarkinaviraston mukaan viime vuonna lähes kaikki sähkönmyyjät nostivat hintojaan. Kerrostalossa asuville kuluttajille tämä on merkinnyt noin 30 euron ja sähkölämmitystalouksille lähes 210 euron lisälaskua.

Lähteet: YLE Lahti