Hyppää sisältöön

Maria Heiskanen valittiin parhaaksi naisnäyttelijäksi Ruotsissa

Suomalaisnäyttelijä Maria Heiskanen on saanut Ruotsin elokuvainstituutin arvostetun Guldbagge-palkinnon. Heiskanen palkittiin Suomen Jussi-patsasta vastaavalla Guldbaggella parhaan naisnäyttelijän roolista elokuvassa Maria Larssons eviga ögonblick eli Ikuistetut hetket.

Maria Heiskanen elokuvassa Ikuistetut hetket (Maria Larssons eviga ögonblick). Kuva: Nille Leander

Jan Troellin ohjaama Ikuistetut hetket sai myös parhaan elokuvan palkinnon, ja parhaasta miespääosasta palkittiin samassa elokuvassa näytellyt Mikael Persbrandt.

1900-luvun alkuun Malmön satamakaupunkiin sijoittuva Ikuistetut hetket kertoo työläisnaisesta, joka saa ankeaan elämäänsä sisältöä ja sisäistä ryhtiä osoittauduttuaan taitavaksi valokuvaajaksi.

Ikuistetut hetket on Ruotsin ehdokas myös Oscar-palkinnon saajaksi. Se kilpaili niin ikään ulkomaisen elokuvan Golden Globesta, mutta tuossa kisassa voitto meni israelilaiselle Waltz with Bashir -filmille.

Parhaan ohjaajan Guldbagge-pysti ojennettiin maanantaina Tukholmassa Tomas Alfredssonille elokuvasta Låt den rätte komma in, jota on Suomessa esitetty Ystävät hämärän jälkeen -nimellä. Verinen vampyyrielokuva sai palkinnon myös parhaasta käsikirjoituksesta.