1. yle.fi
  2. Uutiset

Maria Heiskanen valittiin parhaaksi naisnäyttelijäksi Ruotsissa

Suomalaisnäyttelijä Maria Heiskanen on saanut Ruotsin elokuvainstituutin arvostetun Guldbagge-palkinnon. Heiskanen palkittiin Suomen Jussi-patsasta vastaavalla Guldbaggella parhaan naisnäyttelijän roolista elokuvassa Maria Larssons eviga ögonblick eli Ikuistetut hetket.

kulttuuri
Maria Heiskanen elokuvassa Ikuistetut hetket (Maria Larssons eviga ögonblick).Nille Leander

Jan Troellin ohjaama Ikuistetut hetket sai myös parhaan elokuvan palkinnon, ja parhaasta miespääosasta palkittiin samassa elokuvassa näytellyt Mikael Persbrandt.

1900-luvun alkuun Malmön satamakaupunkiin sijoittuva Ikuistetut hetket kertoo työläisnaisesta, joka saa ankeaan elämäänsä sisältöä ja sisäistä ryhtiä osoittauduttuaan taitavaksi valokuvaajaksi.

Ikuistetut hetket on Ruotsin ehdokas myös Oscar-palkinnon saajaksi. Se kilpaili niin ikään ulkomaisen elokuvan Golden Globesta, mutta tuossa kisassa voitto meni israelilaiselle Waltz with Bashir -filmille.

Parhaan ohjaajan Guldbagge-pysti ojennettiin maanantaina Tukholmassa Tomas Alfredssonille elokuvasta Låt den rätte komma in, jota on Suomessa esitetty Ystävät hämärän jälkeen -nimellä. Verinen vampyyrielokuva sai palkinnon myös parhaasta käsikirjoituksesta.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi