1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ralliautoilu

Yli sata kuljettajaa Oulujärven rallissa

Järjestyksessään 22. Oulujärven ralli ajetaan Kajaanin ympäristössä.

ralliautoilu

Perinteinen Oulujärven ralli kaasutellaan lauantaina. Kajaanin Urheiluautoilijoiden järjestämän kilpailun reitti sisältää kolme erikoiskoetta.

Ralliin on ilmoittautunut tänä vuonna yhteensä 114 kuljettajaa. Yli kahdenkymmenen Historic-luokan kilpa-auton lisäksi Kainuun hyväkuntoisilla pikataipaleilla kurvailevat yleisen sarjan kuljettajat sekä A- ja B-juniorit.

Rallin yleiskilpailun kärkitiloille odotetaan tehokkaita nelivetokilpa-autoja. Yleensä kaksivetoisen Ford Escortin ohjaimissa nähty Kajaanin Aarni Mertanen hyppää tämän vuoden Oulujärven rallissa tehokkaimpien autojen luokkaan. Mertanen kokeilee nyt vauhtiaan nelivetoisen turboahdetun Mitsubishin ohjaisissa. Kajaanin Urheiluautoilijoiden puolta pitävät myös Eemeli Peltokangas Mitsubishillä sekä Jouni Karjalainen Subaru Imprezalla.

Oululaiset Karri Mattila Subarulla ja Juha Karilainen Mitsubishillä sekä raahelainen Mitsubishi-kuljettaja Pekka Keski-Korsu pystyvät myös onnistuessaan kipuamaan kärkipaikalle. Myös hyvinkääläinen Jouni Arolainen saapuu Kainuuseen opettelemaan uuden Mitsubishi kilpa-auton niksejä. Marraskuussa hän voitti Thaimaan rallin Ford Focus WRC:n ohjaimissa.

Kaksivetoluokissa on myös mukana kovia rattitaitureita. Lähiseudun kuljettajista ainakin Toyota-kuljettajat Mika Rautiainen ja Kai Hyttinen sekä Opel Astraa ohjastava Teijo Karjalainen pystyvät haastamaan jopa nelivetoautokuntia.

Mielenkiintoinen rallikuljettaja on myös kajaanilainen Veijo Pääkkönen. Hän ajoi ensimmäisen rallinsa jo 50-luvulla. Kohta 71-vuotias konkari haluaa kokea rallin huumaa vielä 2000-luvullakin ja aikoo osallistua Oulujärven ralliin. Tämän jälkeen hän on ajanut rallikilpailuja kuudella vuosikymmenellä.

Lähteet: YLE Kainuu

Lue seuraavaksi