Tikkurila potkii pois satoja

Tikkurila käynnistää koko maalikonsernia koskevan säästöohjelman, joka voi johtaa yhteensä noin 500 henkilön vähennyksiin. Suomessa vähennys voi koskea jopa 200:aa henkilöä.

Kuva: YLE

Säästöohjelma koskee koko Tikkurilan henkilöstöä eli noin 3 800 työntekijää.

Suomessa Tikkurila karsii rajulla kädellä Vantaalla työskentelevää henkilökuntaansa. Noin 900 työntekijästä kaksi sataa lähtee - tavalla tai toisella.

Yhtiön mukaan alkavissa yt- neuvotteluissa käsitellään mahdollisuudet irtisanomisiin, lomautuksiin, eläkejärjestelyihin, tehtäväsiirtoihin ja uudelleenkouluttautumiseen. Toimien taustalla on hiljenevä rakentaminen, jonka seurauksena maalienkin kysyntä vähenee.

- On ollut vähän hiljaista. Markkinatilanne on kääntynyt ja epävarmuus on suurta, sanoo Tikkurilan henkilöstöjohtaja Eero Katajavuori.

Maalikauppaa 40 maassa

Tikkurilalla on isot tuotantolaitokset myös Venäjällä, Puolassa ja Ruotsissa. Tikkurila myy maaleja noin 40 maassa. Valikoimaan kuuluvat kauppa- ja rakennusmaalit sekä puu- ja metalliteollisuusmaalit. Vuonna 2007 yhtiön liikevaihto oli noin 625 miljoonaa euroa.

Tikkurila aloitti jo viime syksynä säästöohjelmaansa ja sen vaikutukset ovat yhtiön mukaan täysimääräisesti voimassa vasta ensi vuonna.

Tikkurilan omistaa pörssiyhtiö Kemira. Viime kesänä Kemiran hallitus päätti irrottaa Tikkurilan Kemirasta ja listata yhtiön Helsingin pörssiin, tuolloisten suunnitelmien mukaan vuoden 2009 alkupuoliskolla.

Tikkurila tavoittelee ohjelmallaan 25 miljoonan euron säästöä vuosittain.