Elstelä ja Björkman vuoden teatterinäyttelijät

Vuoden teatterinäyttelijöiksi on valittu Kristiina Elstelä ja Hannu-Pekka Björkman. Suomen Teatterit ry:n ja Lippupisteen netissä järjestämässä yleisöäänestyksessä ehdokkaita oli naisten ja miesten sarjassa molemmissa yhdeksän, lisäksi sai äänestää omaa ehdokastaan.

kulttuuri
Kristiina Elstelä ja Hannu-Pekka Björkman
Mika Kanerva

Elstelä sai äänistä 29 prosenttia, Björkman 23 prosenttia.

Vuoden teatteriksi on puolestaan valittu helsinkiläinen Teatteri Avoimet Ovet. Töölössä toimiva kymmenvuotinen teatteri on löytänyt linjansa ja tyylilajinsa. Pienessä näyttämötilassa se tuo esityksen lähelle katsojaa ja katsojan lähelle esitystä, valintaa perustelee voittajan finalistien joukosta valinnut Suomen Teatterit ry:n asettama diktaattori Heikki Koski.

Parhaana näytelmänä palkittiin sunnuntaina Laura Ruohosen näytelmä Sotaturistit. Sotaturistit on uniikki ja ennennäkemätön teksti, jonka kiihko herättää älyn ja aistit. Teksti on näytelmäkirjallisuudessa hyppy uudenlaiseen historian, nykyajan ja mielikuvituksen maailmaan, Suomen Näytelmäkirjailijaliiton Lea-palkinnon raati kertoo valinnastaan. Raadin jäseninä toimivat Annikki Ellonen, Aila Lavaste, Jussi Lehtonen ja Anna Simberg.

Lähteet: YLE Uutiset