Oscar-gaalan poliittiset puheet pännivät eniten

Oscar-gaalan katsojat eivät halua kuulla elokuvatähdiltä poliittisia puheita. Amerikkalaisen elokuvalippuja myyvän Fandangon tekemän kyselyn mukaan muita shown turhia elementtejä ovat muiden muassa tekniikan palkinnot, shown liian pitkä kesto, livenä esitetyt musiikkinumerot sekä pakonomaiset julkkisvitsit.

Fandangon nettikyselyyn osallistui 7 000 amerikkalaista elokuvissakävijää. Heistä yli puolet oli sitä mieltä, että tähtien poliittiset puheet Oscar-gaalassa pännivät eniten. Kyselystä kävi myös ilmi, että suurimman osan mielestä parhaan elokuvan Oscarista kilpailevat liian usein tuntemattomat elokuvat, joita suurin osa ei ole nähnyt. Tämän takia monet jättävät koko gaalan katsomatta.

Mielenkiintoisin ehdotus paremman gaalan tekemiseen oli se, että näyttelijä Jack Nicholsonia pitäisi näyttää vähemmän tv-lähetyksessä. Eräs vastaaja arveli, että ohjelman tuottajat uskovat Nicholsonin virnistyksen näyttämisen tekevän vitseistä hauskempia kuin ne ovat.

Kyselyssä tiedusteltiin myös Oscar-gaalan parhaita puolia. Noin 65 prosenttia oli sitä mieltä, että shown juontajana on oltava vain yksi ihminen. Muita miellyttäviä osioita gaalassa oli kyselyyn osallistuneiden mielestä kunnianosoitus edesmenneelle tähdelle, punaisen maton muotiosuus sekä shown avausmonologi.

Oscar-gaalan katsojamäärä Yhdysvalloissa on tippunut viime vuosina, minkä takia shown tuottajiksi on pestattu tälle vuodelle uudet ihmiset. Oscar-gaala järjestetään 22. helmikuuta.