1. yle.fi
  2. Uutiset

50 Cent alkaa tuottaa elokuvia

Räppäri 50 Cent laajentaa toimintaansa elokuvien parissa. Hän kertoi Sundancen elokuvajuhlilla perustaneensa Cheetah Vision -nimisen elokuvayhtiön. 50 Cent nähdään tänä vuonna myös useamman elokuvan tähtenä.

viihde

50 Cent, oikealta nimeltään Curtis Jackson, on muusikonuransa ohella kehittänyt ympärilleen melkoisen bisnesimperiumin. Hän omistaa levy-yhtiön ja vaatemerkin ja hän on myös näytellyt elokuvissa ja kirjoittanut kirjoja.

Räppäri kertoi Sundance elokuvafestivaaleilla perustaneensa Cheetah Vision -elokuvayhtiön, joka on jo ostanut kahdeksan käsikirjoitusta. 50 Cent paljasti, että yhtiön ensimmäinen elokuva on nimeltään The Dance, jonka pääosissa nähdään räppärin itsensä lisäksi Nicolas Cage. Leffassa Cage esittää nyrkkelyohjelman perustavaa miestä ja 50 Cent puolestaan vankilaan joutuvaa nyrkkeilijää.

50 Cent kertoi myös, ettei häntä pelota aloittaa uutta bisnestä talouden taantuman aikana.

Hän debytoi tänä vuonna myös ohjaajana nuoruusvuosistaan kertovassa Before I Self Destruct -elokuvassa, jota jaetaan ilmaiseksi hänen maaliskuussa julkaistavan saman nimisen albuminsa kylkiäisinä. Myöhemmin tänä vuonna hän myös näyttelee elokuvassa Streets of Blood yhdessä Val Kilmerin ja Sharon Stonen kanssa sekä leffassa 13 Mickey Rourken kanssa.

Talouslehti Forbes listasi viime vuonna 50 Centin sijalle 26 sadan rikkaimman julkkiksen listalla. Lehden mukaan hän tienasi noin 150 miljoonaa dollaria kesäkuun 2007 ja kesäkuun 2008 välisenä aikana. Hänen levyjään on myyty 30 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi