Finnairin kone törmäsi lintuun - matkanteko viivästyi

Finnairin lomalento Jyväskylästä Phuketiin viivästyi keskiviikkona, kun kone törmäsi lintuun välilaskulla Intiassa. Lintu osui koneen oikeanpuoleiseen kakkosmoottoriin, kun kone oli laskeutumassa Ahmedabadiin. Kone oli laskeutumisen loppuvaiheessa.

Laskeutuminen sujui normaalisti, mutta laskeutumisen jälkeen lentohenkilöstö huomasi moottorissa vaurion.

Koneessa oli 224 matkustajaa, eikä heillä ollut Finnairin mukaan vaaraa. Heidän matkantekonsa Phuketiin Thaimaahan kuitenkin viivästyy noin 19 tuntia.

Koska Ahmedabadissa ei ole teknistä tukea, Finnair joutuu lennättämään varaosat Helsingistä. Kone tuo mukanaan myös varamiehistön, ja nyt Ahmedabadissa odottavat matkustajat lennätetään saapuvalla koneella Phuketiin. Ahmedabadissa odottelun aikana matkustajille järjestetään ruokailu ja tarpeen vaatiessa majoitus.

Tapaus sattui aamulla Suomen aikaa. Finnairin tiedottajan Kati Villasen mukaan kyse ei ollut vakavasta tapauksesta. Finnairin koneet törmäävät lintuihin noin 50 kertaa vuodessa. Tällaiset törmäykset ovat yleensä vaarattomia, Villanen sanoo.

Yhdysvalloissa tutkijalautakunta arvioi, että US Airwaysin matkustajakoneen pakkolasku New Yorkissa viikko sitten johtui mitä ilmeisemmin törmäyksestä lintuparven kanssa. Koneen molemmat moottirt sammuivat ja kone joutui laskeutumaan Hudsonjokeen. Kaikki koneessa olleet 155 ihmistä selvisivät hengissä.