John F. Kennedyn tytär vetäytyy senaattorikisasta

Yhdysvaltain edesmenneen presidentin John F. Kennedyn tytär Caroline Kennedy on ilmoittanut, ettei sittenkään lähde kilpailemaan New Yorkin osavaltion senaattorin paikasta, kertovat uutistoimistot AP ja Reuters.

Ulkomaat

Aiemmin kerrottiin, että Kennedy olisi vetäytynyt kilpailusta setänsä, senaattori Edward Kennedyn saaman sairauskohtauksen takia. Muun muassa New Yorkissa esiintyvät suurimmat lehdet kertoivat Kennedyn vetäytymisestä. Sitten ehdittiin jo kertoa, että Kennedy olisi taas mukana kilpailussa. Nyt hän on mitä ilmeisimmin on virallisesti vetäytynyt paikan tavoittelusta.

New Yorkin senaattorin paikka vapautui, kun Hillary Clinton siirtyi Barack Obaman hallituksen ulkoministeriksi. Kuvernööri David Paterson kertoi viime joulukuussa Kennedyn ilmoittaneen hänelle olevansa kiinnostunut virasta. Paterson on vastuussa Clintonin väliaikaisen seuraajan valinnasta. Paterson on sanonut, että odottaa Clintonin virallista eroa ennen seuraajan nimittämistä. Uudet vaalit senaattorista järjestetään vuonna 2010.

New Yorkin senaattorin virassa on toiminut aiemmin Caroline Kennedyn setä Robert F. Kennedy. Caroline Kennedy on ammatiltaan asianajaja ja eikä ole aikaisemmin ollut mukana politiikassa.

Lähteet: Reuters, AP, AFP, YLE Uutiset