Työttömien määrä kasvoi vain hieman

Työttömien määrä on kasvanut Suomessa vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna, kertovat Tilastokeskuksen tuoreet tiedot.

Kotimaa
Työvoimatoimiston ovi
YLE

Työttömyysaste oli viime vuoden joulukuussa 6,1 prosenttia eli 0,1 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin.

Vielä marraskuussa työllisten määrä kasvoi ja työttömien määrä pysyi samana kuin vuotta aiemmin. Työttömyysaste laski tuolloin aavistuksen tasan kuuteen prosenttiin.

Työttömien määrä kasvoi 3 000 ihmisellä, mikä mahtuu työttömien lukumäärän virhemarginaaliin.

Eniten työttömiä oli Oulun läänissä, runsas yhdeksän prosenttia. Työttömyysaste oli matalin Etelä-Suomen läänissä, 4,7 prosenttia. 15-24-vuotiaiden nuorten työttömyys kasvoi vuoden lopulla 1,2 prosenttiyksikköä 12,4 prosenttiin.

Työllisyystilanne on sen sijaan pysynyt Suomessa lähestulkoon samanlaisena kuin vuosi sitten. Työllisiä oli viime vuoden joulukuussa seitsemäntuhatta enemmän kuin vuotta aiemmin. Muutos mahtuu työllisten määrän virhemarginaaliin.

Alkuvuonna lukuisat yritykset ovat ilmoittaneet työntekijöiden irtisanomisista ja lomautuksista. Viimeksi maanantaina Stora Enso ilmoitti lomauttavansa jopa yli 5 000 työntekijäänsä. Konepajakonserni Metso pyrkii puolestaan vähentämään Suomessa jopa 1 200 työntekijää.

Lähteet: YLE Uutiset