1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Mitsubishi siirtää trukkien valmistusta Hollannista Suomeen

Trukkivalmistaja Mitsubishi Heavy Industries siirtää tuotantoa Suomeen. Yhtiö on tähän saakka tehnyt sähkökäyttöisiä vastapainotrukkeja Hollannissa, mutta tehokkuussyyt ovat tuomassa tuotannon Järvenpäähän. Tehtaalla ei vielä osata arvioida, tarkoittaako päätös lisää työpaikkoja.

talous
Mitsubishi trukki
Mitsubishin trukkiMitsubishi Heavy Industries, Ltd.

Mitsubishi Heavy omistaa Suomessa kokonaisuudessaan Roclan, jolle trukkien tuotanto suunnitellaan siirrettäväksi. Perusteena on Euroopan velkakriisi, joka heikentää talousnäkymiä. Hollantiin jää Euroopan trukkibisneksen pääkonttori.

Japanilainen Mitsubishi Heavy kertoi tuotannon siirrosta lehdistötiedotteella torstaina.

- Uudistamalla eurooppalaista tuotantoa pyrimme välttämään valuuttamuutoksiin liittyvää riskiä ja joustavoittamaan tuotantoa, yhtiö muotoilee.

Hollannissa Almeren tehtaalla tämä tarkoittaa tuotannon loppumista ja merkittäviä henkilöstövähennyksiä. Tehtaalla on ollut ylikapasiteettia.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Työpaikkavaikutus vielä avoin

Roclan tehtaalla Järvenpäässä suhtaudutaan varovaisesti omistajayhtiön aikeisiin. Markkinointipäällikkö Terhi Räsänen mukaan esimerkiksi työpaikkavaikutuksesta ei vielä uskalla sanoa paljoakaan. Lisää töitä voi olla luvassa.

- Mahdollisesti, mutta en osaa sanoa vielä tarkasti. Suunnitteilla on, että tuotanto aloitettaisiin vuoden lopulla, markkinointipäällikkö sanoo.

- Ihan hyvillä mielin ollaan suhtauduttu, mutta olemme tietenkin tosi pahoillamme jos aiepäätös toteutuu ja hyvät kollegamme mahdollisesti menettävät työpaikkansa.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi