1. yle.fi
  2. Uutiset

Poika raidallisessa pyjamassa ***

Poika raidallisessa pyjamassa tuo raikkaan näkökulman paljon käsiteltyyn Natsi-Saksaan ja toiseen maailmansotaan. Kahden pikkupojan ystävystyminen keskitysleirin aidan läpi tuo pienellä tarinallaan aidosti inhimillisen ja konstailettoman tulokulman holokaustin kauheuksiin.

kulttuuri
Poika raidallisessa pyjamassa -elokuva
Buena Vista International Finland

Parasta leffassa on sen kuvaaminen, kuinka Bruno-pojan näkemys totuudesta alkaa horjua. Hänen isänsä, upseeri, on tietysti maailman paras iskä, hyvä ihminen. Tämä kuva saa särön toisensa perään, ja Bruno alkaa tajuta, etteivät asiat olekaan ihan mustavalkoisia. Hänen kasvonsa ovat paljonpuhuvat kohtauksessa, jossa kotiopettaja sanoo hänen ansaitsevan palkinnon, jos hän tietää yhdenkin hyvän juutalaisen.

Hiukan ennalta arvattavia tapahtumankäänteitä kuljettavat mainiot näyttelijät, joista Brunon esittäjän Asa Butterfieldin lisäksi erityisen maininnan ansaitsee Vera Farmiga (mm. The Departed, 2006) joka esittää ristiriitojen repimää äitiä uskottavasti.

Maininnan saa myös elokuvan loppukohtaus, joka on kauheudessaan uskomattoman upea. Loppuratkaisu ratkaisee sen, ettei tämä elokuva jää tusinatavaraksi.

Lähteet: Satu Linnapuomi

Lue seuraavaksi