1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuoret jonottivat päästäkseen musikaalitähdiksi

250 nuorta jonotti sunnuntaiaamuna Helsingin Kaupunginteatteriin näyttämään kykyjänsä koe-esiintymiseen. Maailmalla teinien suosikiksi nousseesta High School Musicalista tehtiin jo viime kesänä Suomessa musikaaliversio, ja nyt luvassa on jatkoa. Koe-esiintymisellä etsittiin uusia tähtiä esiintyjiksi.

viihde
YLE

Teinihysteriaa erityisesti Amerikassa saavuttanut Disney-elokuva ja -musikaali High School Musical sai suuren suosion Suomessakin viime kesänä. Yleisön pyynnöstä musikaalista tehdään jatko-osa, johon etsittiin Helsingissä uusia lahjakkuuksia yli 16-vuotiaista nuorista. Musikaalitähden urasta haaveilevia riitti, sillä koe-esiintymiseen oli saapunut niin harrastelijoita kuin ammattilaisia eri puolilta Suomea.

- Musikaaliosan saaminen olisi tosi hieno kokemus, sillä kävin katsomassa viime kesänä sen esityksen ja se oli tosi upea. Siinä oppisi varmasti paljon, kertoo imatralainen 17-vuotias Sami Kettunen, joka opiskelee ilmaisutaidon lukiossa.

- Minä haluan haastaa itseni. En ole oikeastaan koskaan laulanut missään, ainakaan muiden ihmisten läsnä ollessa, niin haluaisin katsoa miten toimin tällaisessa tilanteessa ja paineen alla, kertoo 26-vuotias tanssia harrastava helsinkiläinen Heini Harjaluoma.

Piilevät kyvyt etsinnässä

Musikaalin ohjaaja Marco Bjurströmin mukaan koe-esiintymisen tarkoitus on etsiä uusia kykyjä, joita ei ole vielä löydetty muulla tavalla.

- On aina hienoa nähdä jonkun tutun ihmisen kehittyvän, mutta myös se on mahtavaa, kun löytää jonkun sellaisen lahjakkuuden, jota muuten kukaan ei olisi löytänyt. Sen takia tällaisia auditioneita pitää järjestää, Bjurström selittää.

Hän on tehnyt paljon työtä nuorten parissa, joten haasteet ovat tuttuja. Nuoret innostuvat helposti, mutta vielä helpommin he lannistuvat. Koe-esiintymisissä ohjaaja painottikin useaan kertaan nuorille, että luovuttaa ei saa.

- Te, jotka ette pääse nyt mukaan musikaaliin, niin ei kannata ajatella, ettei teistä ole mihinkään. Se oikea juttu juuri sinulle saattaa olla tulossa nurkan takana, energinen ohjaaja kannusti.

Kymmenkunta valitaan

Osa 250 hakijasta pääsi sunnuntaina jatkoon. Heitä testataan uudelleen vielä ensi viikonloppuna. Musikaalin päärooleissa nähdään samat nuoret näyttelijät kuin viime kesänäkin.

Uusien ja vanhojen kykyjen suorituksia pääsee seuraamaan toukokuun 28. päivästä alkaen, sillä silloin High School Musical 2 saa ensi-iltansa Savoy-teatterissa Helsingissä.

Lähteet: YLE Uutiset / Anne Pirskanen

Lue seuraavaksi