Meryl Streep tähtää ohjaajaksi

Maailman arvostetuimpiin naisnäyttelijöihin kuuluva Meryl Streep haaveilee ryhtyvänsä myös ohjaajaksi.

kulttuuri
Meryl Streepin kuva haastattelusta
Meryl Streep haluaisi kokeilla vielä ohjaamista.YLE

Pitkän elokuvauran tehnyt Streep on eniten ehdokkuuksia kerännyt naisnäyttelijä, ja hänelle on myönnetty kaikki keskeisimmät elokuva-alan palkinnot. Alalla on kuitenkin vielä jotain tekemättä.

- Sitten, kun viimeinen lapseni lähtee opiskelemaan - yksi on siis vielä kotona - olisi hauska ohjata jotain. Ehkä näytelmä, aloittaisin sillä, Streep sanoo YLE Uutisten haastattelussa

Streep lienee tällä hetkellä maailman kysytyin naisnäyttelijä. Hän ei kuitenkaan halua hahmotella rooleja itselleen, vaan valitsee tarjotuista mieluisimmat. Hän sanoo vain odottelevansa kotona täysin hahmotettua tuotantoa, jossa on ohjaaja ja käsikirjoittaja.

- Tärkein asia, jonka haluan katsojille antaa, on ymmärrys siitä, miten samanlaisia me kaikki olemme, hän sanoo.

Mamma Mia -musikaalissa Streep lauloi ja esitti iloista, hotellia pyörittävää yksinhuoltajaa. Ensi perjantaina ensi-iltansa saavassa elokuvassa Doubt - Epäilys hänen roolinsa on aiemman täydellinen vastakohta, katolisen koulun vanhoillinen ja julma rehtori. Muuntumiskyvyn taustalla ei kuitenkaan ole yhtä tiettyä metodia.

- Ei minulla ole mitään salaisuutta, jonka voisin kertoa. Yritän vain olla nainen, jollaista ohjaaja pyytää. Olen ollut onnekas, kun olen saanut näytellä monipuolisesti erilaisia naisia, keskenään hyvin erilaisia, Streep sanoo.

Palkinnoilla mitattuna Streep on omassa luokassaan. Hän on voittanut kaksi Oscaria ja ollut ehdolla peräti 15 kertaa - enemmän kuin kukaan toinen naisnäyttelijä. Takan reunalla on myös 6 kultaista maapalloa ja 2 tunnusta näyttelijäliitolta. Kollegojen arvostus painaa Streepin vaa’assa eniten.

- Oscareissa erityisesti ehdokkuudet merkitsevät paljon, kuten myös filminäyttelijäliiton palkinnot, koska niissä näyttelijät tekevät valinnan. Kun he antavat arvoa työllesi, se on palkitsevaa, hän sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset