TV1 oli kanavista katselluin

YLEn TV1 oli vuoden 2008 katselluin televisiokanava. Katseluosuus pysyi edellisvuotisessa 24 prosentissa. MTV3:n osuus putosi 26 prosentista 23:een.

Kotimaa

Luvut käyvät ilmi Finnpanelin tänään julkaisemasta tv-katselutilastosta. Vaikka moni pieni kanava pystyi kasvattamaan suosiotaan, se ei ole pudottanut TV2:n, Nelosen ja Subin katseluosuuksia.

Tilastossa on tarkasteltu myös katseluosuuksia niin sanottuun prime time -aikaan kello 18 - 23, jolloin MTV3:a katsotaan eniten. Parhaaseen katseluaikaan MTV3:n ohjelmia katsoo 27 prosenttia tv-kansasta, ja TV1-kanavaa 22 prosenttia.

Ohjelmien tallentaminen yleistyy

Finnpanelin mukaan yli 40 prosentilla tv-talouksista on tallentava digisovitin. Tallennettuja ohjelmia katsovat eniten naiset ja lapsiperheet. Tallennetuimpia ohjelmia ovat fiktiosarjat ja elokuvat, kun taas vain yksi prosentti digisovitinperheistä tallentaa uutisia.

Suomalaiset katsoivat keskimäärin viittä kanavaa päivässä. Vuoden katsotuinta ohjelmaa, Itsenäisyyspäivän vastaanottoa, seurasi 37 prosenttia. Vertailuna esimerkiksi Ruotsin katsotuinta, Melodifestivalen-finaalia seurasi 46 prosenttia ruotsalaisista.

Lähteet: YLE Uutiset