YLEn strategia- ja kehitysjohtaja nousee merkittävään Eurovision-tehtävään

YLEn strategia- ja kehitysjohtaja Ismo Silvo on valittu Euroopan yleisradioliiton EBU:n operatiivisista toiminnoista vastaavan yksikön hallituksen puheenjohtajaksi. Puheenjohtajuus kestää kaksi vuotta eli vuoden 2010 loppuun.

kulttuuri
YLEn kehitysjohtaja Ismo Silvo
YLE uutiset grafiikka

EBU:n Eurovision Operations -yksikkö hallinnoi maailmanlaajuista tv- ja radioverkkoa, jonka kautta välitetään uutisia, suuria kansainvälisiä urheilutapahtumia, konsertteja ja huippukokouksia. Yksikön tärkeimpiä tehtäviä ovat kansainvälinen uutisvaihto ja suurten urheilutapahtumien, kuten olympialaisten tv-oikeuksista neuvotteleminen.

Eurovision-yksikön hallinto uudistettiin viime vuonna osana koko Euroopan yleisradioliiton hallintoremonttia. Silvon mukaan Eurovision pystyy nyt toimimaan entistä tehokkaammin markkinoilla, jossa kaupallisia haastajia riittää muun muassa telesiirron alueella.

- Uuden hallituksen ensimmäinen tehtävä on luoda Eurovisiolle tehokas strategia kiristyvään kilpailutilanteeseen. Tavoitteena on olla eurovisioverkkoa ja muita palveluita käyttävien yleisradioyhtiöiden halutuin ja luotettavin kumppani, Silvo korostaa.

Valtiotieteiden tohtori Silvo on toiminut YLEn strategia- ja kehitysjohtajana vuodesta 2005. Hän on aiemmin toiminut YLE TV1:n ja YLE Teeman ohjelmajohtajana sekä yhtiön strategisen suunnittelun päällikkönä. Vuosina 1993 - 1997 Silvo työskenteli Strasbourgissa toimivan Euroopan audiovisuaalisen tietokeskuksen, European Audiovisual Observatoryn johtajana.

Ismo Silvo on jo toinen EBU:ssa merkittävään tehtävään noussut suomalainen. YLEn edellinen toimitusjohtaja Arne Wessberg toimi vuosina 2000 - 2006 koko Euroopan yleisradioliiton puheenjohtajana.

Lähteet: YLE Uutiset