1. yle.fi
  2. Uutiset

Poro Feria Oulu torilla helmikuussa

Poro Feriassa kohtaavat Euroopan pohjoisin ja eteläisin kulttuuri. Tapahtuma tuo markkinahumun lisäksi torille sekä poroja että flamencotanssioita.

poro
Poro Oulun torilla
YLE / Teija Lassi

Saamelaisuus ja flamenco kohtaavat jälleen helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna 7.-8.2.Oulun torilla Poro Feria tapahtumassa.

Kolmatta kertaa järjestettävässä kaksipäiväisessä tapahtumassa pääosia näyttelevät Oulun kauppatorillerakennettava saamelainen laavukylä sekä Poro Feria Sprint -kilpailu.

Sprinttikilpailussa kuusitoista maailman nopeimpiin kilpaporoihin lukeutuvaa ajokkia juoksevat Rantakadulla. Kilpailussa tavoitellaan jopa maailmanennätyksiä.

Torille pystytetään myös ferialaavu, jossa voi tanssia flamencoa sekä maistella tapaksia ja punaviiniä. Markkinapaikalla pääsee myös näkemään ja kokeilemaan suopunginheittoa, ajelemaan poroilla ja tutustumaan saamelaiseen kulttuuriin koko perheen voimin.

Yleisön pyynnöstä alueella on nyt myös tulistelulaavu, jossa voi halutessaan nauttia nokipannukahvia, paistella makkaraa tai vaikkapa vain lämmitellä. Laavukylä on nyt kaikkinensa menneistä tapahtumavuosista laajin ja tarjonnaltaan monipuolisin.

Kansainväliset tapahtumavieraat huomioidaan englanninkielisellä juonnolla sekä markkinointimateriaalilla.

Lähteet: YLE Oulu

Lue seuraavaksi