1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venäjällä useita kuolleita vanhainkodin palossa

Venäjällä Komin tasavallassa on kuollut ainakin 23 ihmistä vanhainkodin tulipalossa lauantai-iltana. Hätätilaministeriön mukaan kolme ihmistä on selvinnyt hengissä Podyelskin kylässä sattuneesta palosta.

Ulkomaat

Ministeriön edustaja Grigori Gorbunov syyttää paikallisia viranomaisia hitaasta reagoinnista. Palokunnan saapuessa paikalle läheisestä kaupungista vanhainkoti oli jo liekkien peitossa. Tulipalo levisi ainakin tuhannen neliömetrin kokoiselle alueelle.

Vielä on epäselvää, kuinka paljon ihmisiä vanhainkodissa oli palon aikaan. Erään viranomaisarvion mukaan talossa on saattanut olla jopa 60 ihmistä syttymishetkellä. Talossa on kuitenkin ainoastaan 26 rekisteröityä asukasta.

Palon sammutustyöt ovat edelleen käynnissä, eikä kuolleiden ja kadonneiden määrästä ole vielä tarkkaa tietoa. Podyelskin kylä sijaitsee runsaan sadan kilometrin päässä Syktyvkarin kaupungista. Komin tasavalta on harvaan asuttu, ja alue on pääosin metsien ja soiden peitossa.

Venäjällä on sattunut lukuisia tulipaloja sairaaloissa, kouluissa ja muissa valtionlaitoksissa, joiden syynä on pidetty virkamiesten huolimattomuutta.

Lähteet: AP, AFP

Lue seuraavaksi