Poliisi otti kiinni käsiasetta ravintolassa esitelleen miehen Oulussa

Poliisi otti varhain maanantaiaamuna oululaisessa ravintolassa käsiasetta esitelleen miehen. Miehen hallussa ollut kaasupistooli oli näyttänyt erehdyttävästi järeältä käsiaseelta.

käsiaseet
Monet ilma-aseet muistuttavat erehdyttävästi järeitä käsiaseita. Kuvassa poliisin käyttämä Glock ja Oulun ravintolahäiriköltä takavarikoitu kaasuase.
Poliisi

Poliisi on ottanut viime yönä kiinni käsiasetta esitelleen ja kaupitelleen miehen oululaisesta ravintolasta. Poliisi hälytettiin ravintolaan hieman ennen aamu kolmea.

Ravintolaan lähetettiin useita poliisipartioita, jotka tavoittivat ravintolan sisätiloista vuonna 1971 syntyneen päihtyneen miehen. Miehellä oli hallussaan erehdyttävästi järeää käsiasetta muistuttava kaasutoiminen, puoliautomaattinen Gamo- merkkinen ilmapistooli.

Mies vietiin aggressiivisen käytöksen vuoksi kiinniotettuna Oulun poliisin päihtyneiden säilytystiloihin. Miehen hallussa ollut ilmapistooli takavarikoitiin.

Poliisi korostaa, että aitoja aseita muistuttavat muovikuula- aseet sekä myös ilmapistoolit aiheuttavat Suomessa harmia, koska markkinoilla on tänä päivänä runsaasti oikeita, järeitä käsiaseita erehdyttävästi mukailevia jäljitelmiä. Nyt kyseessä oleva ilmapistooli ei vaadi erillistä hallussapitolupaa, mutta voi väärin käytettynä aiheuttaa jopa kuoleman.

Lähteet: YLE Oulu