Salo sai uuden kaupunginjohtajan

Antti Rantakokko aloitti maanantaina Salon kaupunginjohtajana. Hän uskoo Salon menestyvän taloustaantumasta huolimatta. Kuntaliitoksen myötä syntynyt uusi, laaja kaupunki joutunee kuitenkin reivaamaan talouttaan monen muun kunnan tavoin lähitulevaisuudessa.

Salo
antti rantakokko, salon kaupunginjohtaja
antti rantakokko, salon kaupunginjohtajaYLE / Markku Sandell

Kauhajoelta Saloon siirtynyt Antti Rantakokko on 56-vuotias, alun perin muoniolainen kuntamies. Hän työskenteli 1982-84 Suomusjärven kunnanjohtajana, joten Salon seutu on hänelle jonkin verran tuttua.

- Tietoja täytyy kyllä päivittää, sanoo Rantakokko ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juhani Nummentalo (Kok.) lupaa kierrättää miestä kaupungin eri taajamissa.

Kaupunginjohtaja Antti Rantakokko uskoo uuden Salon menestykseen, vaikka talousluvut näyttävät mustilta. Ennakkotiedot yhdistyneiden kuntien tilinpäätöksistä kertovat, että tulopuolella on jääty odotuksista.

Uuden suurkunnan luominen ei pysähtynyt vuodenvaihteeseen, vaan Rantakokon mukaan rajapintoja on vielä paljon hiottavana. Esimerkiksi vanhusten hoito oli ennen kuntien vastuulla ja terveyskeskus kuntayhtymällä. Nyt vanhustenhoitoa on yhdistettävä ja etsittävä parhaita käytäntöjä.

- Nokian takia Salo painii globaalissa sarjassa, toteaa Rantakokko eikä usko, että suuryhtiö olisi hylkäämässä Saloa, vaikka yhteisöveron tuotto tänä vuonna putoaakin.

Antti Rantakokko on tammikuun miettinyt jo Salon asioita, mutta lupaa kevään kuluessa ottaa hanskaansa kaiken tarvittavan.

Turun Radion pikakyselyssä uuden kaupungin pinta-ala ja rajanaapurit olivat hieman hakusessa. Salon kesän kohokohdan eli iltatorin päivä oli kuitenkin tiedossa.

- Torstaisin, naurahti Antti Rantakokko.

Maanantain ensimmäisen työpäivän ohjelmana kuului paitsi perehtymistä myös hiihtolenkki Tupurissa. Rantakokon perhe muuttaa Saloon vasta myöhemmin.

Lähteet: YLE Turku / Markku Sandell