Pro Kirjasto vetoaa päättäjiin

Kaupungin lähikirjastojen säilyttämistä puoltava Pro Kirjasto -liike pitää Martin ja Mikaelin kirjastojen sulkemista laittomana. Liike on jättänyt kaupunginhallituksen päätöksestä oikaisuvaatimuksen.

sivukirjastot
Mielenosoituskyltti.
YLE / Kare Lehtonen

Turun lähikirjastoja puolustavan Pro Kirjasto -liikkeen mielestä lähikirjastojen sulkemisprosessi on yhä kesken.

Liikkeen edustajat tapasivat kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Jukka Mikkolan ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajan Elina Rantasen tiistaina.

Pro Kirjasto on jättänyt oikausvaatimuksen kaupunginhallituksen päätöksestä sulkea Martin ja Mikaelin kirjastot. Heidän mielestään kaupunginhallituksella ei ollut oikeutta tehdä sulkemispäätöstä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Randell uskoo, että päätös pitää, vaikka se muotoseikkojen vuoksi jouduttaisiin tekemään uudelleen. Kirjastojen sulkemisella oli selkeä valtuuston linjaus takanaan.

Pro Kirjasto -liike on valmis vetoamaan asiassa hallinto-oikeuteen asti. Liikkeen puuhanainen Kaija Kiessling sanoo, että he vetoavat kirjastolakiin. Pro Kirjasto -liikkeen mielestä pääkirjasto ei ole tarpeeksi esteetön paikka. Kirjastoautoihin on joidenkin vaikea päästä. Lisäksi kirjastoautoissa ei voi käyttää verkkopalvelua.

Lähteet: YLE Turku