Kokkosen näytelmä Spedestä ensi-iltaan

Viime vuonna menehtyneen Ere Kokkosen kirjoittama näytelmä Spede ja kumppanit on Komediateatteri Arenan kevään tapaus. Torstaina ensi-illassa oleva näytelmä kertoo miehistä, jotka tunsivat Uuno Turhapuron.

kulttuuri

Spede Pasanen, Ere Kokkonen ja Jukka Virtanen vetäytyivät vuonna 1966 Lepolammelle tekemään käsikirjoitusta elokuvaan Millipilleri. Tästä alkoi neljän vuosikymmenen mittainen yhteistyö, jonka tuloksena syntyi kymmeniä kotimaisia elokuvia ja tv-viihdettä. Suurimmaksi menestykseksi kohosi Vesa-Matti Loirin tulkitsemana suomalainen mieshahmo Uuno Turhapuro. Kokkosen näytelmä vie katsojat menestyselokuvien kulisseihin ja näyttää, mitä kaikkea hassuttelun ja hauskanpidon taustalla tapahtui.

Ohjaajan kuolema viime vuoden lokakuussa keskeytti traagisesti tuotannon, mutta Komediateatteri Arena päätti viedä Ere Kokkosen työn loppuun. Santeri Kinnunen otti tehtävän vastaan ja nyt kaikki on valmista ensi-iltaa varten.

- Tästä on ollut minulle paljon apua, kun olen joutunut pohtimaan, miten Ere kenties olisi halunnut joitakin asioita esitettävän. Minusta oli hienoa, että Ere valitsi näyttelijöiksi nuoria lahjakkaita ihmisiä, jotka uskaltavat heittäytyä tähän tarinaan täysin ilman ennakkoluuloja ja löytävät siitä aivan uusia ulottuvuuksia, Kinnunen kertoo.

Speden roolissa nähdään Antti Laukkarinen. Ere Kokkosta esittää Janne Kataja ja Vesku Loirin luo näyttämölle Mikkomarkus Ahtiainen.

Lähteet: YLE Uutiset