1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Naantalin Musiikkijuhlat valloitti Koreassa

Naantalin Musiikkijuhlien Korean-vierailu on sujunut menestyksekkäästi. Neljästä konsertista etenkin viime sunnuntaiset kaksi konserttia Seoul Arts Centerissä yhdessä Korean Chamber Orchestran kanssa olivat yleisömenestyksiä.

Sunnuntaikonsertit keräsivät yhteensä noin 4000 kuulijaa. Toiminnanjohtaja Tiina Tunturin mukaan Arto Noras ja muut esiintyjät taputettiin takaisin lavalle peräti kymmenen kertaa.

Naantalin Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Arto Noras oli suunnitellut Korean festivaalin ohjelman. Se tarjosi hyvän läpileikkauksen Naantalin Musiikkijuhlien tyypillisestä ohjelmasta.

Kaikkiaan 14 teoksesta koostuva kokonaisuus piti sisällään Musiikkijuhlille tärkeitä ja keskeisiä sävellyksiä ja säveltäjiä. Mukana oli mm. teoksia Aulis Salliselta, Jean Sibeliukselta ja Krzysztof Pendereckiltä.

Torstaina päättyvien festivaalien ohessa on järjestetty myös klassisen musiikin työpajoja, joihin on osallistunut kymmeniä korealaismuusikkoja.

Tiina Tunturin mukaan nyt ensimmästä kertaa järjestetty Korean-vierailu saanee hyvien kokemusten myötä jatkoa. Naantalin Musiikkijuhlat käy neuvotteluja myös muista festivaalivierailuista etenkin Kauko-Itään.