1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pankkiautomaatit

Pankkiautomaatteihin kopiointilaitteita asentaneet miehet vangitiin

Kopiointilaitteita pankkiautomaatteihin asentaneet miehet on vangittu. Vangitut ovat noin 30-vuotiaita ja kotoisin Itä-Euroopasta.

Helsingissä havaittiin tammikuun lopussa, että muutamaan pankkiautomaattiin oli asennettu kopiointilaitteita. Laitteistot löydettiin Helsingin kantakaupungin alueelta.

Poliisi poisti laitteet automaateista ja otti samassa yhteydessä kiinni kaksi ulkomaalaista miestä. Helsingin käräjäoikeus on alkuviikosta vanginnut nämä miehet epäiltynä törkeään maksuvälinepetokseen. Poliisi tutkii onko näitä laitteita ehditty käyttää muualla Helsingissä.

Poliisi tutkii myös sitä, onko tapahtuneella yhteyttä muutamia viikkoja aikaisemmin Espoossa tapahtuneisiin luottokorttien kopionteihin bensa-asemilla.

Pankit ovat ottaneet yhteyttä asiakkaisiinsa ja vaihtaneet kopioiduiksi epäillyt kortit uusiin.

Kortin käytössä kehotetaan tarkkaavaisuuteen niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Paras turva rikollisia vastaan on suojata aina kortin tunnusluku peittämällä näppäimistö esimerkiksi toisella kädellä.

Mikäli automaatissa tai sen toiminnassa ilmenee jotakin epäilyttävää , on tapahtuma syytä keskeyttää ja ilmoittaa epäilyistä viipymättä automaatilta löytyviin yhteystietoihin.