Sri Lankan Punaisen Ristin toimistoa kivitettiin

Sri Lankassa armeijan ja tamilisissien taistelut kiristävät ilmapiiriä myös pääkaupungissa Colombossa. Vihastunut väkijoukko heitteli kiviä ja yritti tunkeutua Punaisen Ristin toimistoon Colombossa. Mielenosoittajat vaativat avustusjärjestön vetäytymistä Sri Lankasta.

Ulkomaat

Sri Lankan hallitus on syyttänyt Punaista Ristiä taistelujen keskelle jääneiden siviilien ahdingon liioittelusta ja paniikkimielialan luomisesta. Punainen Risti on tilannut 35 000 ruumispussia siltä varalta, että sotatoimet kärjistyvät Sri Lankan koillisosassa.

Hallituksen tiedottajan mukaan tarvetta on enintään 3 500:lle pussille. Sri Lankan hallitus on kiistänyt avustusjärjestön viime viikkoiset tiedot, joiden mukaan satoja siviilejä on kuollut sotatoimialueella.

YK:n mukaan jopa neljännesmiljoona siviiliä on jäänyt loukkuun taistelujen keskelle. Sri Lankan armeijan kerrotaan saartaneen itsenäistä tamilivaltiota tavoittelevien sissien viimeisetkin tukikohdat.

Muun muassa Yhdysvallat ja EU ovat kehottaneet tamilikapinallisia antautumaan uusien siviiliuhrien välttämiseksi.

Tamilitiikereiden Vapautusrintama LTTE on taistellut itsenäise tamilivaltion puolesta 25 vuotta. Sodassa on kuollut 70 000 ihmistä.

Lähteet: Reuters