Madagaskarin puolustusministeri erosi väkivaltaisuuksien takia

Madagaskarin puolustusministeri on eronnut vastalauseena kymmenien opposition kannattajien kuolemalle mielenosoituksessa. Lauantaina 28 ihmistä sai surmansa, kun poliisi avasi tulen presidentinlinnan edustalle kokoontuneita mielenosoittajia vastaan.

Ulkomaat

Lisäksi yli 200 ihmistä loukkaantui Madagaskarin pääkaupungissa Antananarivossa sattuneessa välikohtauksessa.

Puolustusministeri Cecile Manorohanta ilmoitti maanantaina, ettei halua enää olla mukana hallituksessa, joka sallii siviilien ampumisen.

Oppositiojohtaja Andry Rajoelinan kannattajat ovat osoittaneet mieltään viikkoja ja vaatineet presidentti Marc Ravalomananan eroa. Lauantaina Rajoelina järjesti noin 20 000 ihmistä keränneen joukkokokouksen, jossa hän muun muassa nimesi oman siirtymäajan hallintonsa ja pääministerinsä. Muutama sata mielenosoittajaa jatkoi marssia presidentinlinnan luo, jolloin vartijat avasivat tulen väkijoukkoa vastaan.

Viime kuussa Madagaskarissa kuoli ainakin 68 ihmistä, kun opposition mielenosoitus ryöstäytyi mellakoinniksi ja ryöstelyksi eri puolilla maata.

YK on kehottanut Madagaskarin hallitusta tutkimaan lauantain tapahtumat ja tuomaan syylliset oikeuden eteen. Entinen siirtomaaisäntä Ranska puolestaan on vedonnut osapuoliin, jotta vuoropuhelu saataisiin alkuun

Lähteet: AFP