Savon pelastuslaitokset kokeilevat rajat ylittävää päivystystä

Etelä- ja Pohjois-Savon pelastuslaitokset testaavat yhteistä päällystöpäivystystä. Tavoitteena on muun muassa välttää esimiesten päivystysjaksojen pitkittymistä Pieksämäellä ja Varkaudessa.

Pieksämäki

Etelä- ja Pohjois-Savon pelastuslaitokset aloittavat yhteisen päivystyskokeilun yli pelastusaluerajojen. Kokeilun tavoitteena on helpottaa henkilöstövajetta ja välttää ylipitkiä päivystysjaksoja esimiestasolla Pieksämäellä ja Varkaudessa.

Perjantaista alkaen keskisuurten ja suurten onnettomuuksien päällystöpäivystystä vuorotellaan Pieksämäen ja Varkauden välillä, kun aiemmin paikkakunnilla on ollut oma päällystöpäivystäjä. Esimerkiksi virka-aikana paikalle hälytetään kuitenkin palomestari lähimmältä paikkakunnalta.

Päivystysyhteistyötä tehdään Keski-Savossa kuuden kunnan alueella muun muassa Pieksämäellä, Varkaudessa ja Heinävedellä. Päivystyskokeilun yhteydessä palokuntien henkilöstöön ei tehdä muutoksia.

Lisäksi Kuopiossa ja Mikkelissä tai Savonlinnassa on päällystöpäivystäjä. Vastaavanlaisesta yhteistyöstä on saatu hyviä kokemuksia muun muassa Pohjois-Karjalassa.

Lähteet: YLE Savo