Hyppää sisältöön

Ransusta vuoden tamperelainen

Televisiotähti Ransu Karvakuono on valittu vuoden tamperelaiseksi. TV2:n Pikku Kakkosesta tunnettu Ransu voitti Vuoden tamperelainen 2009 -äänestyksen ylivoimaisesti.

Kuva: Heidi Setälä / Yle

Yleisöäänestyksellä ratkotussa kilvassa Franciscus "Ransu" Karvakuono keräsi 1 105 ääntä. Kakkoseksi tuli jääkiekkoilija Janne Ojanen, joka sai 820 ääntä ja kolmanneksi pispalalainen Haulibros-yhtye 388 äänellään. Loput äänet jakautuivat melko tasaisesti muiden ehdolla olleiden kesken.

Vuoden tamperelainen 2009 -titteli haluttiin antaa henkilölle tai taholle, joka on viime vuoden aikana tai pidemmällä aikavälillä tehnyt Tamperetta tunnetuksi.

Ransu vietti viime vuonna 30-vuotissyntymäpäiviään, joten tunnustus oli juhlavuoden ja pitkän uran huipennus ja suuren yleisön arvostuksen osoitus, muotoillaan tunnustuksen myöntäneen Tampere tunnetuksi ry:n tiedotteessa.

Tunnustuksena Vuoden tamperelainen 2009 -tittelistä Ransulle ja sen isännälle Pertti Nättilälle luovutettiin pala aitoa tamperelaista rotvallia, eli jalkakäytävän reunakivetystä kunnialaatalla.