Kaksi Stellerin merikotkaa muutti Korkeasaaren

Stellerin merikotkat ovat maailman suurimpia merikotkia. Niiden siipiväli on 260 cm ja painokin voi olla yli 10 kg.

Kotimaa

Toinen kotkista saapui Korkeasaaren viime vuoden lopulla ja toinen muutama viikko sitten. Ne ovat molemmat syntyneet vuonna 2008.

Kotkat on nyt siirretty uuteen 800 neliömetrin kokoiseen lentohäkkiin.

Stellerin merikotkat ovat kotoisin Tyynen meren Aasian puoleiselta rannikolta. Maailman luonnonsuojeluliitto IUCN luokittelee kuningasmerikotkan vaarantuneeksi. Vuonna 2008 niitä arvioitiin olevan noin 5 000 yksilöä.

Suuret petolinnut eivät lisäänny ennen 4-5 vuoden ikää, joten jälkeläisiä ei Korkeasaaressa vielä lähivuosina odoteta.

Lähteet: YLE Uusimaa