Vuoden lehtikuva toi laman kamariin

Kansainvälisen Vuoden lehtikuva -kilpailun on voittanut amerikkalainen Anthony Suau. Hänen voittoisa ruutunsa kuvaa amerikkalaista kotia, joka on joutunut talouskurimuksessa vasaran alle. Palkintoraati kiittää Time-lehdessä julkaistua kuvaa monitasoisuudesta ja vastakohtaisuuksista.

Ulkomaat
Poliisi etenee ase kädessä asunnossa
Anthony Suau

Suaun mustavalkokuvassa näkyy aseistettu sheriffi, joka kiertelee pakkolunastetussa kodissa pahvilaatikoiden ja muun roinan keskellä varmistamassa, ettei talossa ole enää asukkaita ja etteivät he ole jättäneet asuntoon aseita.

Palkintoraadin puheenjohtaja MaryAnne Golon kiittää kuvaa sen vastakohtaisuuksista ja siitä, että se näyttää klassiselta konfliktikuvalta, mutta se paljastuukin tavallisen asuntovelallisen pakkolunastukseen päätyneeksi kodiksi.

- Kuvassa sota klassisessa mielessä on siirtynyt ihmisten kotiin sen vuoksi, että heillä ei ole enää varaa maksaa asuntovelkojaan, sanoo MaryAnne Golon.

Raadin toinen jäsen Akinbode Akinbiyi puolestaan sanoo, että "kuva on hyvin monitulkintainen ja se kutsuu sisäänsä selvittämään, mistä siinä on kyse".

Akinbiyi arvioi myös, että "ympäri maailmaa ihmiset joutuvat pohtimaan, että tämä tapahtuu nyt meille kaikille".

Lähteet: Reuters, AP, AFP