Tampere rakentaa säästökuuria

Tampereen kaupunki jatkaa säästöohjelman tarkentamista. Kaupungin johtoryhmä ja tilaajapäälliköt tekevät asiasta esityksen kaupunginhallitukselle maanantai-illan kokouksessa.

menojen leikkaaminen
Lompakko naisen kädessä.
Tampere yrittää löytää täsmälliset säästökohteet kevättalven aikana.YLE Tampere

Kaupunki joutui nopeaan säästöjen tarpeeseen, koska kunnallis- ja yhteisöverojen tuotto osoittautui heti alkuvuodesta arvioitua paljon pienemmäksi.

Tuloverot näyttävät jäävän viime vuoden tasolle. Lähinnä yritysten maksamat yhteisöverot putoavat näillä näkymillä peräti 30 miljoonaa. Tämä tietää ainakin 45 miljoonan euron pudotusta marraskuussa hyväksytyn talousarvion tulo-odotuksiin verrattuna.

Jo nyt on selvää, että yhdessä vuodessa aukkoa ei kyetä kuromaan umpeen. Kaupungin talouspuolen mukaan urakkaan on joka tapauksessa pakko ryhtyä nopeasti.

Aiemmissa keskusteluissa on päädytty vähintään kolmen prosentin säästöihin. Tämä tarkoittaa noin 27 miljoonan euron supistuksia kaupungin talouteen.

Vielä maanantaina ei tarkkoja säästökohteita saada, vaan ne haetaan lähempänä käytännön tasoa maaliskuun loppuun mennessä. Valtuuston on määrä lyödä muutettu budjetti lukkoon 22. huhtikuuta.

Lähteet: YLE Tampere