1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Levy- ja hitsausala

Taantuma varjostaan Kempin elektroniikkatehtaan avajaisia

Viime kuussa noin 40 työntekijäänsä irtisanonut hitsauslaitevalmistaja Kemppi valaa uskoa tulevaisuuteen uudella tehtaallaan. Metallimiesten hartaana toiveena on koulutus ja ennen kaikkea se, että ikääntyvästäkin työvoimasta pidettäisiin huolta.

Levy- ja hitsausala
Katainen vieraili Kempillä
Valtionvarainministeri painoi napista tehtaan käyntiinYLE / Juha-Petri Koponen

Hitsauslaitevalmistaja Kemppillä on juhlittu uuden tehtaan avajaisia. Tehtaan avasi valtiovarainministeri Jyrki Katainen.

Valtionvarainministeri iloitsi yhtiön tekemästä investoinnista ja toivoi, että lisää vastaavia tapahtumia olisi tulossa. - Nyt yritysten kannattaisi tehdä investointeja, sillä valtio tukee niitä antamalla kahdeksi vuodeksi poisto-oikeuden eli verohelpotusta, Katainen muistutti.

Lahden Okeroisten uusi tuotanoyksikkö valmistaa elektroniikkakomponentteja. Kemppi Oy:n ja sen emoyhtiö, sijoitus- ja liiketoimintaan keskittyvä Kemppi Capital Oy ovat yhdessä investoineet uusiin 8 ja puolen tuhannen neliön tiloihin 15 miljoonaa euroa.

Lahtelaiset metallimiehet pitävät Kempin investointa uskoa tulevaisuuteen luovana. Metallin tunnelmat ovat kuitenkin apeat, kun noin tuhat Lahden seudun metalliliiton jäsentä on lomautettuna tai irtisanomistoimien kohteena.

Toimitsija Kalervo Piiponniemi toivoo, että yritykset muistaisivat nyt huolehtia työvoiman koulutuksesta. - Joillain metallialan yrityksillä on menossa jo kolmas kierros yt-neuvotteluja, ja nähtävissä on työvoiman "putsausta", sanoo toimitsija Kalervo Piiponniemi.

- Osaavan työvoiman häviämisestä on oltava huolissaan. Etenkin iäkääntyvän työvoiman kohtalo on kova, jatkaa Piiponniemi.

Lahden seudun metallimiehiä taantuma koettelee raskaasti. Työikäisistä noin 3500 metalliliiton jäsenestä noin tuhat eli liki neljännes on lomautettuna tai irtisanomistoimien kohteena.

Lähteet: YLE Lahti