1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. asuntotuotanto

Helsingin oma asuntotuotanto jäi kauas tavoitteista

Helsingin kaupungin asuntotuotanto ei saavuttanut sovittua 1500 uuden asunnon rakentamistavoitetta. Kaupunki käynnisti viime vuonna vain 543 asunnon rakentamisen.

Näistä 302 oli vuokra-asuntoja, 201 omistusoikeusasuntoja ja 40 hitas-asuntoa.

Omistusasuntokohteita ei käynnistetty viime vuonna yhtään kappaletta asuntokaupan pysähtymisen takia.

Maankäytön ja asumisen toteutusohjelman mukaan kaupungin pitäisi rakentaa vuosittain 1500 uutta asuntoa, joista puolet tulisi olla vuokra-asuntoja.

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimiston toimitusjohtaja Sisko Marjamaan mukaan suurin syy on se, ettei toimisto ole saanut tavoitetta vastaavaa määrää rakentamiskelpoisia tontteja.

- Jotta MA-ohjelman tavoitteisiin päästäisiin meillä pitäisi olla siihen varattuja tontteja. Meillä on ollut jo vuosia sama tilanne. Tonttivarauksia on ollut liian vähän tavoitteisiin nähden. Omistuspuolella on paljon paremmin tontteja, mutta niitä ei eri syistä voi muuttaa vuokratonteiksi.

Marjamaa toteaa, että kaupungin omassa tuotannossa MA-ohjelman tavoitteeseen ei päästä vielä moneen vuoteen. Yksittäinen rakennusprojekti kun kestää aina pari vuotta. Marjamaa uskoo, että ohjelman tavoitteen saavuttaminen on mahdollista vuoteen 2012 mennessä, kun uusia alueita vapautuu rakentamiselle.