Jortikka palaa pikkuleijonien päävalmentajaksi

Turkulainen Hannu Jortikka on odotetusti valittu Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkeen uudeksi päävalmentajaksi. Jortikan valmennustiimin täydentävät apuvalmentajat Lauri Marjamäki ja Raimo Helminen. Koko valmennusryhmän sopimus kestää seuraaviin ikäluokan MM-kisoihin asti.

Urheiluvalmennus
Hannu Jortikka valittiin jälleen nuorten maajoukkueen valmentajaksi.
Hannu Jortikka valittiin jälleen nuorten maajoukkueen valmentajaksi.YLE

Jortikka on toiminut aiemmin nuorten päävalmentajana, kaikkiaan viisi vuotta. Tuolloin tuloksena oli maailmanmestaruus ja MM-pronssi. Menestystä on tullut myös seurajoukkuetasolla, mistä osoituksena mm. kuusi SM-kultaa ja viisi valintaa SM-liigan parhaaksi valmentajaksi. Hän on valmentanut kotimaan kaukaloiden lisäksi myös Ruotsissa ja Sveitsissä.

Jortikka on kuluneen talven aikana toiminut kommentaattorina jääkiekon SM-liigan televisioinneissa. Hän uskoo, että tuntuma jääkiekkoon on tallella valmennustauosta huolimatta.

- Polte valmentamiseen alkoi kasvaa viime syksynä. Tein ennen joulua päätöksen, että ensi talvena valmennan.

- Todella hyvät fiilikset ja odotan, että pääsen poikien kanssa töihin. Ehkä päällimmäisenä mielessä on, että palaan tavallaan juurilleni, Jortikka jatkaa.

Jortikka uskoo nuoriin

Viime joulukuussa pelatut nuorten MM-kisat menivät pikkuleijonilta alta odotusten. Joukkuetta uhkasi jopa putoaminen b-sarjaan. Jortikan mukaan pikkuleijonien johtoon tarvitaan hieman nyt jarrua ja kokemusta.

- Täällä on sellaista pelaaja-ainesta, joka on sitoutunut, innostunut ja laittaa itsensä likoon ilta toisensa jälkeen. Laitetaan asiat raiteilleen, ettei homma mene yli, Jortikka analysoi työsarkaansa.

U20-maajoukkueen valmennusryhmään valitut Marjamäki ja Helminen ovat myös mielenkiintoisia valmentajanimiä. Marjamäki tunnetaan Espoon Bluesin kakkosvalmentajana, nuorena ja nousevana valmennuskykynä. Jääkiekkolegenda Raimo Helminen puolestaan lopetti pelaajauransa viime keväänä ja aloittaa nyt ensimmäisen vakituisen valmennuspestinsä.

Jääkiekkoliiton organisaatioon muitakin muutoksia

Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti torstaina uusista nimityksistä organisaatiossaan. Suomen jääkiekkomaajoukkueen entinen päävalmentaja, Vierumäen urheiluopiston rehtori Erkka Westerlund on valittu kahden vuoden sopimuksella Jääkiekkoliiton valmennuksen ja koulutuksen johtajaksi. Westerlund vastaa SJL:n ja Vierumäen urheiluopiston jääkiekkotoimintojen johtamisesta ja kehittämisestä koordinoidusti, apunaan Jääkiekkoliiton ja Vierumäen henkilöstö.

Kolme arvokisamitalia Leijonien päävalmentajana saavuttanut Westerlund johtaa jatkossa kotimaisen huippujääkiekon linjaamista yhteistyössä A-maajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen kanssa. Lisäksi hän vastaa jatkossa suomalaisen huippukiekon toteuttamisesta ja kehittämisestä C-A –juniori-ikäluokissa sekä nuorten maajoukkueissa.

Lähteet: YLE Turku