1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Oscar-voittajan ura voi luisua alamäkeen

Arvostetun Oscarin voittaminen parhaasta roolista ei välttämättä ole Hollywood-näyttelijöiden uran kannalta pelkästään hyvä asia.

viihde
Nicole Kidman Australia elokuvan ensi-illassa joulukuussa 2008.
EPA

Monien Oscar-voittajien seuraavat elokuvat eivät ole menestyneet enää voiton jälkeen teattereissa. Esimerkiksi Nicole Kidman, joka voitti palkinnon vuonna 2002 elokuvasta Tunnit, ei ole viimeisimpinä vuosina onnistunut houkuttelemaan elokuvillaan suurta kaupallista menestystä.

Esimerkiksi Kidmanin tähdittämä Australia, jonka toivottiin viime vuonna kalastavan sekä yleisöä että palkintoja, jäi tavoitteistaan kummallakin saralla.

Halle Berrylle kävi samoin. Voitettuaan Oscarin elokuvasta Monster´s Ball vuonna 2001, Berry pokkasi Catwoman -elokuvasta kyseenalaisen Kultainen vadelma -palkinnon vain kolme vuotta myöhemmin. Vadelmia jaetaan Oscar-juhlallisuuksien aattona vuoden huonoimmille elokuville.

-Oscar-palkuttujen ongelma on se, että heille satelee liikaa tarjouksia voiton jälkeen. Tarjoukset voivat kuulostaa hyvinkin houkuttelevilta, mutta niistä saattaa poikia epätasaisia elokuvia, sanoo John Williams, joka palkitsee tähtiä huonoimpien elokuvien Kultainen vadelma -gaalassa.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi