1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Georgian euroviisu piikittelee Putinia

Georgia on valinnut euroviisukappaleekseen laulun, jossa piikitellään Venäjän pääministeriä Vladimir Putinia. Euroviisut järjestetään toukokuussa Moskovassa.

kulttuuri

Asiantuntijaraati ja yleisö päättivät, että Georgiaa edustaa Stefanie & 3G kappaleella We Don't Wanna Put In. Kertosäkeessä lauletaan, ettei yhtye aio sietää huonoja viboja, jotka pilaavat hyvän meiningin.

Kappaleen tekijät eivät kiistä viittaavansa put in -sanaleikillä Putiniin. - Kun kuitenkin päätimme osallistua, meidän pitää lähettää viesti Euroopalle ja etenkin Venäjlle, sanoo tuottaja Kaha Tsiskaridze.

Hänen mukaansa sanoituksen viesti lienee kaikille ilmiselvä. - Meille on tärkeää tehdä selväksi, että Georgia haluaa olla itsenäinen valtio.

Georgian yleisradioyhtiö kuitenkin sanoo, ettei kappaleessa ole poliittista viestiä, vaan se on ainoastaan huoleton diskobiisi. Euroviisujen säännöt kietävät kisasta poliittiset sanoitukset, puheet ja eleet.

Georgia ja Venäjä kävivät elokuussa viisipäiväisen sodan. Sen jälkeen Georgia sanoi, ettei se osallistuisi Moskovassa järjestettäviin Euroviisuihin. Päätöksen pyörtämistä perustellaan monilla vetoomuksilla Euroviisujen järjestäjiltä.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi