Moventas irtisanoo teollisuusvaihteiden valmistuksesta

Tuuliturbiineja ja teollisuusvaihteita valmistava Moventas vähentää 100 työntekijää, joista irtisanottavia on 65. Lisäksi yhtiö lomauttaa noin 300 ihmistä. Moventas valmistaa vaihteita mm. paperikoneisiin, ja metsäteollisuuden ahdinko on vähentänyt tilauksia selvästi.

talous

Moventas keskittää teollisuusvaihteiden huoltotoiminnan Karkkilaan, ja Jyväskylään jää jonkin verran työntekijöitä myyntiin ja suunnitteluun.

- Suurin asiakkaamme on paperiteollisuus, ja siellä markkinat ovat hävinneet, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Jukka Jäämaa.

Tuulipuolella odotellaan

Moventas valmistaa teollisuusvaihteiden lisäksi tuuliturbiineita. Myös tuulipuolella ovat yt-neuvottelut käynnissä, mutta siellä neuvotellaan pelkästään lomautuksista.

- Me toimitamme vaihteita tuuliturbiinien valmistajille, ja heidän keskuudessaan on tällä hetkellä odottava tunnelma. Markkinat eivät ole hävinneet mihinkään, Jukka Jäämaa toteaa.

Hänen mukaansa tuuliturbiinien ja -parkkien valmistajilla on mm. hankaluuksia rahoituksen saamisessa. Yhdysvalloissa ala lisäksi odottaa presidentti Obaman hallinnon mahdollisia verohelpotuksia tai investointitukia, ja investointipäätöksiä on siirretty.

Moventaksella on tuulipuolella Suomessa reilut 600 työntekijää. Kaikki työskentelevät Jyväskylässä.

Lähteet: YLE Uutiset